Javenture-Areenan toiminta-ajatus

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji. Suomessa jalkapallon rekisteröityjä aktiivipelaajia on Suomen Palloliiton alla noin 120 000. Suomen Gallupin tutkimusten mukaan jalkapalloa harrastaa lähes 500 000 suomalaista, mikä harrastajamäärillä mitattuna tekee jalkapallosta myös Suomen suosituimman urheilulajin.

Suomen Palloliiton Turun piirissä on 12 500 jalkapallon aktiivipelaajaa, joista 10 000 on junioripelaajia. Tämän lisäksi Turun Nappulaliigassa on 2000 jalkapalloilevaa poikaa ja tyttöä. Tähän asti Turun alueella ei kuitenkaan ole ollut yhtään täysimittaista jalkapallohallia. Talviharjoittelumahdollisuuksista onkin Turun alueella jatkuva pula. Pyrittäessä optimaalisiin tuloksiin harjoittelumotivaatiolla ja harjoitusolosuhteilla on oleellinen merkitys. Harjoitusolosuhteet vaikuttavat suoranaisesti harjoitusmotivaatioon ja innostukseen koko lajia kohtaan.

Javenture-Areenan tarkoituksena on tarjota jalkapalloiluun ympärivuotisesti huipputason harjoitusolosuhteet; pienimmistä pelaajista aina liigapelaajiin asti. Javenture-Areena on itsenäinen liiketoimintayksikkö, jonka tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa. Yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa Javenture-Areena pyrkii osaltaan takaamaan entistä laadukkaammat kehitysmahdollisuudet nykyisille ja tuleville jalkapalloilijoille. Me haluamme olla edistämässä jalkapallo- ja liikuntakulttuuria Suomessa, ja olosuhdeasiat ovat yksi tärkeä osa tätä kehitystä.
 
Javenture-Areenan rakennuttaja Jukka Javanainen sai Suomen Palloliiton Turun piiriltä vuonna 2011 erityispalkinnon vuoden olosuhdeteosta.

Toivotamme kaikille jalkapallon harrastajille onnea ja menestystä tämän hienon lajin parissa.